Resepti
Meksikolainen linssikeitto
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
| 3 | kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä |
| 0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200g) |
| 1 | tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1 | tl | jauhettua chiliä |
| 1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (à 750g) |
| 1 | prk | tomaattimurskaa ( à 500 g) |
| 2 | dl | punaisia linssejä |
| 8 | dl | kasvislientä |
| 1 | kpl | limen mehu |
| suolaa | ||
| mustapippuria | ||
| Tarjoiluun: | ||
|---|---|---|
| Apetit Maissia (à 200g) | ||
| avocadoa | ||
| paprikaa | ||
| jalapenoa | ||
| limelohkoja | ||
| tuoretta korianteria | ||
| nachoja | ||
| ranskankermaa | ||
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, juustokumina ja chili, jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
3. Lisää kattilaan peruna & keittokasvikset, tomaattimurska, huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton poreilla noin 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto.
4. Mausta meksikolainen linssikeitto limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
5. Tarjoile keiton kanssa haluamiasi lisukkeita, esimerkiksi maissia, avokadoa,paprikaa, jalapenoa, limelohkoja, korianteria, nachoja ja ranskankermaa.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti