Resepti

Meksikolainen linssikeitto

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Maidoton Vegaaninen
Meksikolainen linssikeitto

Ainekset

3kplvalkosipulinkynttä
2rklApetit Rypsiöljy (à 500ml)
0,5pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200g)
1tljauhettua juustokuminaa
1tljauhettua chiliä
1pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (à 750g)
1prktomaattimurskaa ( à 500 g)
2dlpunaisia linssejä
8dlkasvislientä
1kpllimen mehu
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
Apetit Maissia (à 200g)
avocadoa
paprikaa
jalapenoa
limelohkoja
tuoretta korianteria
nachoja
ranskankermaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, juustokumina ja chili, jatka kuullottamista parin minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan peruna & keittokasvikset, tomaattimurska, huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton poreilla noin 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto.

4. Mausta meksikolainen linssikeitto limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.

5. Tarjoile keiton kanssa haluamiasi lisukkeita, esimerkiksi maissia, avokadoa,paprikaa, jalapenoa, limelohkoja, korianteria, nachoja ja ranskankermaa.