Resepti
Meksikolainen linssikeitto
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljy (à 500ml) |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200g) |
1 | tl | jauhettua juustokuminaa |
1 | tl | jauhettua chiliä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (à 750g) |
1 | prk | tomaattimurskaa ( à 500 g) |
2 | dl | punaisia linssejä |
8 | dl | kasvislientä |
1 | kpl | limen mehu |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
Apetit Maissia (à 200g) | ||
avocadoa | ||
paprikaa | ||
jalapenoa | ||
limelohkoja | ||
tuoretta korianteria | ||
nachoja | ||
ranskankermaa |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, juustokumina ja chili, jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
3. Lisää kattilaan peruna & keittokasvikset, tomaattimurska, huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton poreilla noin 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto.
4. Mausta meksikolainen linssikeitto limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
5. Tarjoile keiton kanssa haluamiasi lisukkeita, esimerkiksi maissia, avokadoa,paprikaa, jalapenoa, limelohkoja, korianteria, nachoja ja ranskankermaa.