Resepti
Nizzan salaatti
Arvio: 3.4 / 5
Nizzan salaatti on erittäin maukas, ruokaisa salaatti.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
5 | dl | vettä |
1 | tl | suolaa |
5 | kpl | keskikokoista perunaa |
4 | kananmunaa keitettynä | |
200 | g | Apetit Papuja |
200 | g | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä |
20 | kpl | kirsikkatomaattia |
1 | prk | anjovisfileitä |
1 | kpl | jäävuorisalattiruukku |
Kastike | ||
---|---|---|
1 | dl | ranskalaista salaatinkastiketta |
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | rkl | viinietikkaa |
1 | valkosipulin kynsi | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | basilikaa |
1 | tl | rakuunaa |
1 | tl | ruohosipulia |
Tarjoiluun | ||
2 | kpl | leipäviipaletta |
1 | rkl | valkohomejuustoa |
Valmistusohjeet
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja pieneksi kuutioidut perunat. Keitä n. 7 minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja jatka keittämistä 3 minuuttia. Siivilöi vesi pois.
2. Huuhtele salaatti ja tomaatit. Kokoa peruna-papusekoituksesta, jäisistä herneistä sekä kirsikkatomaateista ja salaatista näyttävät salaattiannokset lautasille. Nosta päälle kananmunat puolitettuna sekä anjovisfileitä.
3. Tarjoa salaatti valmiin ranskalaisen salaatinkastikkeen kera tai sekoita kastike itse listan aineksista. Salaatin kanssa maistuu hyvä leipä vaikkapa valkohomejuustolla päällystettynä.