Resepti
Paahdettu juuressalaatti
Käyttövalmiista kasviksista ja linsseistä uunissa valmistuva salaatti on rentoa kotiruokaa parhaimmillaan.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
3 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
1 | tl | chilijauhetta |
1 | pss | Apetit Kotimainen Juuressekoitus (à 500 g) |
0,5 | paprika paloiteltuna | |
1 | pieni punasipuli suikaloituna | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
1 | pkt | käyttövalmiita punaisia linssejä (à 290 g) |
3 | rkl | saksanpähkinää |
Kastike | ||
---|---|---|
3 | rkl | tahinia |
1 | sitruunan mehu | |
Tarjoiluun | ||
150 | g | vuohenjuustoa |
1 | rkl | rucolaa |
Valmistusohjeet
1. Paahda kasviksia laakeassa uunivuoassa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele seosta kypsymisen puolivälissä. Lisää joukkoon linssit ja saksanpähkinää. Jatka kuumennusta 5 minuuttia, kunnes seos on kuumaa ja uunikasvikset kypsyneet.
2. Sekoita tahini ja sitruunamehu notkeaksi kastikkeeksi ja sekoittele kasviksiin.
3. Vinkki! Juhla-aterian tästä kasvissalaatista saat lisäämällä joukkoon vuohenjuustomuruja ja rucolaa.