Resepti
Paahdetut juurekset
Arvio: 3.5 / 5
Ranskanperunan tavoin valmistettavat kotimaiset uunijuurekset maistuvat pääruuan lisukkeena sekä sellaisenaan naposteluruokana.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Peruna & Uunijuureksia (à 750g) |
3 | rkl | Neito™ Rypsiöljyä |
2 | tl | suolaa |
1 | tl | minttua kuivattuna |
1 | tl | rosmariinia kuivattuna |
1 | dl | tuoretta ruohosipulia silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Sekoita isossa kulhossa keskenään juurekset, kasviöljy sekä mausteet ruohosipulia lukuun ottamatta. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada seos sille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, seosta kypsennyksen aikana pari kertaa sekoitellen. Sekoita joukkoon ruohosipulia. Tarjoa uunikalan tai broilerin kanssa.
2. Vinkki! Voit myös käyttää Apetit Isot Uunijuurekset -sekoitusta.