Resepti

Paahdetut juurekset

Arvio: 3.5 / 5

Ranskanperunan tavoin valmistettavat kotimaiset uunijuurekset maistuvat pääruuan lisukkeena sekä sellaisenaan naposteluruokana.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Paahdetut juurekset

Ainekset

1pssApetit Peruna & Uunijuureksia (à 750g)
3rklNeito™ Rypsiöljyä
2tlsuolaa
1tlminttua kuivattuna
1tlrosmariinia kuivattuna
1dltuoretta ruohosipulia silputtuna

Valmistusohjeet

1. Sekoita isossa kulhossa keskenään juurekset, kasviöljy sekä mausteet ruohosipulia lukuun ottamatta. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada seos sille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, seosta kypsennyksen aikana pari kertaa sekoitellen. Sekoita joukkoon ruohosipulia. Tarjoa uunikalan tai broilerin kanssa.

2. Vinkki! Voit myös käyttää Apetit Isot Uunijuurekset -sekoitusta.