Resepti
Parsakaali-fetapiirakka
Arvio: 4 / 5
Vastustamaton herkullinen piirakka niin arkiseen suolaisen nälkään kuin juhlatarjoiluihinkin.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
75 | g | juustoraastetta |
1 | dl | ruisjauhoja |
2 | dl | vehnäjauhoja |
2 | tl | leivinjauhetta |
0,25 | tl | suolaa |
200 | g | kermaviiliä |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
Täyte: | ||
---|---|---|
2 | pss | Apetit Parsakaalia (à 200g) |
200 | g | fetajuustokuutioita |
3 | rkl | aurajuustoa muruina |
2 | kananmunaa | |
2 | dl | kasvirasvavalmistetta tai kermaa |
2 | kynttä valkosipulia murskattuna | |
0,5 | dl | persiljaa silputtuna |
0,25 | tl | mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Sekoita taikina listan aineksista. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä jäiset parsakaalit ja juustot pohjan päälle. Sekoita kasvirasvavalmiste tai kerma ja kananmunat, lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia.