Resepti

Parsakaali-fetapiirakka

Arvio: 4 / 5

Vastustamaton herkullinen piirakka niin arkiseen suolaisen nälkään kuin juhlatarjoiluihinkin.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 8 annosta

Parsakaali-fetapiirakka

Ainekset

75gjuustoraastetta
1dlruisjauhoja
2dlvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
0,25tlsuolaa
200gkermaviiliä
1rklNeito Rypsiöljyä™
Täyte:
2pssApetit Parsakaalia (à 200g)
200gfetajuustokuutioita
3rklaurajuustoa muruina
2kananmunaa
2dlkasvirasvavalmistetta tai kermaa
2kynttä valkosipulia murskattuna
0,5dlpersiljaa silputtuna
0,25tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Sekoita taikina listan aineksista. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä jäiset parsakaalit ja juustot pohjan päälle. Sekoita kasvirasvavalmiste tai kerma ja kananmunat, lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia.