Resepti
Pehmeä majoneesi
Arvio: 5 / 5
Valmista itse maukas ja helppo majoneesi.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 hlö

Ainekset
2 | kpl | munankeltuaista |
0,25 | tl | suolaa |
1 | tl | Dijon sinappia |
1 | rkl | valkoviinietikkaa |
ripaus sokeria | ||
2 | dl | Neito maustamaton rypsiöljy tai maustettu rypsiöljy |
valkopippuria |
Valmistusohjeet
1. Helpointa on käyttää sauvasekoitinta tai tehosekoitinta.
2. Laita laitteeseen sopivaan kulhoon huoneenlämpöiset keltuaiset, suola, sinappi, etikka ja sokeri. Sekoita.
3. Lisää huoneenlämpöinen Neito rypsiöljy joukkoon ensin tipoittain sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Lisää lopuksi maun mukaan ripaus valkopippuria.
5. Säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
6. Vinkki: Käytä majoneesin teossa sitruunanmakuista Neitoa ja saat sitruunamajoneesin.