Resepti

Pehmeä majoneesi

Arvio: 5 / 5

Valmista itse maukas ja helppo majoneesi.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 hlö

Pehmeä majoneesi

Ainekset

2kplmunankeltuaista
0,25tlsuolaa
1tlDijon sinappia
1rklvalkoviinietikkaa
ripaus sokeria
2dlNeito maustamaton rypsiöljy tai maustettu rypsiöljy
valkopippuria

Valmistusohjeet

1. Helpointa on käyttää sauvasekoitinta tai tehosekoitinta.

2. Laita laitteeseen sopivaan kulhoon huoneenlämpöiset keltuaiset, suola, sinappi, etikka ja sokeri. Sekoita.

3. Lisää huoneenlämpöinen Neito rypsiöljy joukkoon ensin tipoittain sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

4. Lisää lopuksi maun mukaan ripaus valkopippuria.

5. Säilyy muutaman päivän jääkaapissa.

6. Vinkki: Käytä majoneesin teossa sitruunanmakuista Neitoa ja saat sitruunamajoneesin.