Resepti
Pinaatti-mintturisotto
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
Pesto | ||
---|---|---|
1 | dl | Pinjansiemeniä |
1 | kpl | Ruukku minttua |
1 | kpl | Ruukku basilikaa |
1 | dl | Parmesaania raastettuna |
1 | tl | Sitruunamehua |
1 | kpl | Valkosipulinkynsiä |
3 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
0,5 | kpl | Raastetun sitruunan kuorta |
0,5 | tl | Suolaa |
Risotto | ||
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à200g) |
2,5 | dl | Risottoriisiä |
2 | dl | Valkoviiniä |
0,5 | pss | Apetit kotimaista pinaattia |
2 | rkl | Pestoa |
1 | dl | Parmesaania raastettuna |
Suolaa | ||
Kasvisliemi | ||
7 | dl | Vettä |
2 | kpl | Kasvisliemikuutioita |
Koristeluun | ||
Tuoretta basilikaa |
Valmistusohjeet
1. Valmista pesto: Paahda pinjansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla ja jäähdytä. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Kasvisliemi:Kuumenna kattilassa vesi ja kasvisliemikuutiot.
3. Risotto: Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada valkoviini kasariin, anna kiehahtaa ja imeytyä riisiin.
4. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin ennen uuden lisäämistä. Kun riisit alkavat olla kypsiä, sekoita joukkoon sulatettu pinaatti, pesto ja parmesaani. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.