Resepti

Pinaatti-mintturisotto

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon Gluteeniton
Pinaatti-mintturisotto

Ainekset

Pesto
1dlPinjansiemeniä
1kplRuukku minttua
1kplRuukku basilikaa
1dlParmesaania raastettuna
1tlSitruunamehua
1kplValkosipulinkynsiä
3rklApetit Rypsiöljyä
0,5kplRaastetun sitruunan kuorta
0,5tlSuolaa
Risotto
2rklApetit Rypsiöljyä
0,5pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à200g)
2,5dlRisottoriisiä
2dlValkoviiniä
0,5pssApetit kotimaista pinaattia
2rklPestoa
1dlParmesaania raastettuna
Suolaa
Kasvisliemi
7dlVettä
2kplKasvisliemikuutioita
Koristeluun
Tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1. Valmista pesto: Paahda pinjansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla ja jäähdytä. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Kasvisliemi:Kuumenna kattilassa vesi ja kasvisliemikuutiot.

3. Risotto: Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada valkoviini kasariin, anna kiehahtaa ja imeytyä riisiin.

4. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin ennen uuden lisäämistä. Kun riisit alkavat olla kypsiä, sekoita joukkoon sulatettu pinaatti, pesto ja parmesaani. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.