Resepti

Pinaattipasteijat

Arvio: 3.2 / 5

Pinaattipasteijat maistuvat aamupalana, välipalana ja iltapalana. Jos kaipaat variaatiota, mausta täyte juustokuminalla.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 15 kpl

Maidoton Vegaaninen
Pinaattipasteijat

Ainekset

2dlmantelijuomaa
3dlvettä
1,5dlpuuroriisiä
0,5pssApetit Kotimainen Pinaattia
1,5tlsuolaa
2tljuustokuminaa
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutio (á 200 g)
1rklApetit Rypsiöljyä
1pktiso lehtitaikinalevy (á 600 g)
Voiteluun
2rklApetit rypsiöljy

Valmistusohjeet

1. Mittaa nesteet ja riisi kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sulata pinaattipalat riisipuuroon. Mausta suolalla.

2. Kuullota sipuli kypsäksi öljyssä paistinpannulla. Sekoita sipuli pinaattiseen riisipuuroon.

3. Kaulitse lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi ja paina siitä pyöreällä muotilla piirakka-aihioita. Nosta päälle nokare pinaatti-riisipuuroa. Voitele kylmään veteen kastetulla siveltimellä toinen reuna ja ummista. Painele reuna huolella kiinni haarukalla.

4. Voitele pasteijat öljyllä ja paista uunissa 200°C noin 20 minuuttia.