Resepti

Pinaattipasteijat

Pinaattipasteijat maistuvat aamupalana, välipalana ja iltapalana. Jos kaipaat variaatiota, mausta täyte juustokuminalla.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 15 kpl

Maidoton Vegaaninen
Pinaattipasteijat

Ainekset

2dlmantelijuomaa
3dlvettä
1,5dlpuuroriisiä
0,5pssApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (á 150 g)
1,5tlsuolaa
2tljuustokuminaa
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutio (á 200 g)
1rklNEITO™-rypsiöljyä
1pktiso lehtitaikinalevy (á 600 g)
Voiteluun
2rklNEITO™-rypsiöljy Chili

Valmistusohjeet

1. Mittaa nesteet ja riisi kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sulata pinaattipalat riisipuuroon. Mausta suolalla.

2. Kuullota sipuli kypsäksi kasviöljyssä paistinpannulla. Sekoita sipuli pinaattiseen riisipuuroon.

3. Kaulitse lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi ja paina siitä pyöreällä muotilla piirakka-aihioita. Nosta päälle nokare pinaatti-riisipuuroa. Sipaise kylmään veteen kastetulla siveltimellä toinen reuna ja ummista. Painele reuna huolella kiinni haarukalla.

4. Sipaise pasteijat mausteöljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!