Resepti
Pinaattipasteijat
Arvio: 2.8 / 5
Pinaattipasteijat maistuvat aamupalana, välipalana ja iltapalana. Jos kaipaat variaatiota, mausta täyte juustokuminalla.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 15 kpl

Ainekset
2 | dl | mantelijuomaa |
3 | dl | vettä |
1,5 | dl | puuroriisiä |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (á 150 g) |
1,5 | tl | suolaa |
2 | tl | juustokuminaa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutio (á 200 g) |
1 | rkl | NEITO™-rypsiöljyä |
1 | pkt | iso lehtitaikinalevy (á 600 g) |
Voiteluun | ||
---|---|---|
2 | rkl | NEITO™-rypsiöljy Chili |
Valmistusohjeet
1. Mittaa nesteet ja riisi kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sulata pinaattipalat riisipuuroon. Mausta suolalla.
2. Kuullota sipuli kypsäksi kasviöljyssä paistinpannulla. Sekoita sipuli pinaattiseen riisipuuroon.
3. Kaulitse lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi ja paina siitä pyöreällä muotilla piirakka-aihioita. Nosta päälle nokare pinaatti-riisipuuroa. Sipaise kylmään veteen kastetulla siveltimellä toinen reuna ja ummista. Painele reuna huolella kiinni haarukalla.
4. Sipaise pasteijat mausteöljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.