Resepti

Pinaattisämpylät

Arvio: 3.3 / 5

Pinaatilla saat sämpylään väriä ja ravintoaineita.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 20 kpl

Maidoton Vegaaninen
Pinaattisämpylät

Ainekset

0,5lvettä
1pssApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (150 g)
25ghiivaa
1tlsuolaa
1rklsokeria
12dlsämpyläjauhoja
0,5dlNeito Rypsiöljyä™
Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

1. Kuumenna vesi, lisää pakastepinaatti ja sekoita, kunnes pinaatti on sulanut. Liuota hiiva lämpimään nesteeseen ja lisää suola sekä sokeri. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa kasviöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 225 °C:ssa 10-15 minuuttia.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!