Resepti
Pinaattiset katesämpylät
Arvio: 5 / 5
Tee taikina ajoissa jääkaappiin ja paista kuumat sämpylät juhla-aterialle.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 12 kpl
Ainekset
1 | dl | Apetit Kotimainen Pinaattia |
3 | dl | vettä |
1 | pss | kuivahiivaa |
2 | tl | suolaa |
1 | rkl | sokeria |
1 | l | vehnäjauhoja |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa.
2. Mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa huolella kimmoisaksi taikinaksi.
3. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puoli tuntia.
4. Muotoile taikinasta 12 isoa, useampi pieni tai pikkuruisia sämpylöitä. Huomioi koko paistoajassa! Kohota uunipellillä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
6. Vinkki! Voit pitää taikinan jääkaapissa ja paistaa siitä kahden päivän sisällä ohuita leipäsiä paistinpannulla miedolla lämmöllä ilman rasvaa. Tai pyöritä taikina sämpylöiksi, kohota ja paista.