Resepti

Pinaattiset katesämpylät

Tee taikina ajoissa jääkaappiin ja paista kuumat sämpylät juhla-aterialle.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 12 kpl

Maidoton Vegaaninen
Pinaattiset katesämpylät

Ainekset

1dlApetit Kotimainen Pinaattia
3dlvettä
1psskuivahiivaa
2tlsuolaa
1rklsokeria
1lvehnäjauhoja
2rklApetit-rypsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa.

2. Mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa huolella kimmoisaksi taikinaksi.

3. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puoli tuntia.

4. Muotoile taikinasta 12 isoa, useampi pieni tai pikkuruisia sämpylöitä. Huomioi koko paistoajassa! Kohota uunipellillä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

6. Vinkki! Voit pitää taikinan jääkaapissa ja paistaa siitä kahden päivän sisällä ohuita leipäsiä paistinpannulla miedolla lämmöllä ilman rasvaa. Tai pyöritä taikina sämpylöiksi, kohota ja paista.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!