Resepti

Pinaattituorepasta

Arvio: 4.5 / 5

Tuorepasta on ruokaisaa. Varaa sitä noin 120 g per ruokailija.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton
Pinaattituorepasta

Ainekset

4dlhienoksi jauhettua vehnäjauhoja
3kananmunaa
3lApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
1tlsuolaa
1rkloliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Mittaa pinaattipastan ainekset kulhoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Käytä jauhoja sen verran, että saat kostean, sormiin tarttumattoman taikinan. Voit sekoittaa taikinan yleiskoneella taikinakoukulla. Saat murumaisen taikinan, työstä se työtasolla palloksi.

2. Teitpä taikinan käsin tai koneella, työstä siitä silkkinen venyttelemällä ja muotoilemalla sitä käsissä kymmenisen minuuttia.

3. Muovaa taikinasta tanko, kääri se tuorekelmuun ja nostaa kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

4. Kaulitse pasta työtasolla tai työstä se halutun paksuiseksi pastakoneella koneen telojen väliä vaihdellen seuraavasti. Ota pinaattipastasta pala ja työstä se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhota palan pinnat kevyesti ja veivaa se pastakoneesta läpi telavälin ollessa suurimmillaan. Jauhota pastan pintaa, pienennä telojen väliä ja etene näin kunnes telaväli on pienimmillään. Taittele tämän jälkeen pastalevy pituussuunnassa puoliksi, ja uudelleen puoliksi ja vielä uudelleen, kunnes saat neliön muotoisen taikinalevyn. Käännä levyä 90 astetta, säädä telaleveys suurimmilleen ja työstä pasta jälleen telojen välistä, kunnes pasta on silkkistä ja siistiä. Jos reunat murtuilevat, taita uudelleen, kasvata telojen väliä ja veivaa pasta telojen läpi. Nauhapasta ja lasagne saa jäädä hiukan paksummaksi mutta raviolin pasta saa olla ohuen ohutta.

6. Lasagnelevyt: Tee pastasta telalla ohuita levyjä. Leikkaa ne suorakulman mallisiksi paloiksi ja käytä lasagnen valmistukseen. Tuorepastasta valmistettu lasagne kypsyy jo puolessa tunnissa.

8. Tagliatelle eli nauhapasta: Tee pastasta ensin ohuita levyjä ja vaihda sitten pastakoneeseen nauhapastan leikkaava tela. Jos et keitä pastaa heti, asettele pastanauhat kuivumaan puutangolle tai pyöräytä nauhapasta sormien ympärillä rullalle ja nosta kuivumaan kevyesti jauhotetulle keittiöliinalle. Jos keittiössäsi kaapistot sijaitsevat 90-asteen kulmassa, voit panna puutangon kulmaan ja riiputtaa pastaa siinä 1-2 tuntia. Säilytä munaa sisältävä tuorepasta tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Käytä pasta parin päivän sisällä.

10. Kypsennä pinaattipasta kiehuvassa, napakasti suolatussa vedessä. Keittoaika riippuu pastan paksuudesta ja muodosta ja vaihtelee 2-4 minuutin välillä.

12. Taikinassa voi myös käyttää durumvehnäjauhoja tai vehnäjauhon ja durumvehnäjauhojen sekoitusta.