Resepti
Piparjuuri-perunagratiini
Arvio: 3.7 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen kermaperunoita (700 g) |
4 | rkl | piparjuurta raastettuna |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | kpl | banaanisalottisipuli |
2 | rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
0,5 | tl | muskottipähkinää jauhettuna |
1 | dl | parmesaania raastettuna |
Valmistusohjeet
1. Kippaa kermaperunat uunivuokaan. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja banaanisalottisipuli, hienonna timjami.
2. Sekoita piparjuuri, valkosipuli, salottisipuli, timjami ja muskottipähkinä perunoiden joukkoon. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piparjuuri-perunagratiinia 200 asteessa tunnin ajan.
3. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele gratiini tuoreella timjamilla.