Resepti

Piparjuuri-perunagratiini

Arvio: 3.7 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Piparjuuri-perunagratiini

Ainekset

1pssApetit Kotimainen kermaperunoita (700 g)
4rklpiparjuurta raastettuna
3kplvalkosipulinkynttä
1kplbanaanisalottisipuli
2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
0,5tlmuskottipähkinää jauhettuna
1dlparmesaania raastettuna

Valmistusohjeet

1. Kippaa kermaperunat uunivuokaan. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja banaanisalottisipuli, hienonna timjami.

2. Sekoita piparjuuri, valkosipuli, salottisipuli, timjami ja muskottipähkinä perunoiden joukkoon. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piparjuuri-perunagratiinia 200 asteessa tunnin ajan.

3. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele gratiini tuoreella timjamilla.