Resepti
Porkkanapihvit sienimuussin ja purjokastikkeen kera
Arvio: 5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
2 | pkt | Apetit Porkkanapihvejä (à 240g) |
Apetit rypsiöljyä (à 500 ml) | ||
Sienimuussi | ||
---|---|---|
1 | kg | jauhoisia perunoita |
0,5 | l | kantarelleja tai muita sieniä |
2 | rkl | voita |
2 | dl | maitoa |
suolaa | ||
Purjokastike | ||
1 | kpl | purjo |
2 | rkl | voita |
2 | dl | kuohukermaa |
muskottipähkinää | ||
suolaa | ||
valkopippuria | ||
Koristeluun | ||
tuoretta ruohosipulia silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin sienimuussi ja purjokastike. Paista porkkanapihvit öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pihvit sienimuussin, purjokastikkeen ja tuoreen hienonnetun ruohosipulin kera.
2. Sienimuussi: Kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
3. Perunoiden kiehuessa putsaa sienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Paista sienet voissa.
4. Kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois. Muussaa perunat ja sekoita joukkoon voi ja maito. Lisää maitoa sen verran, että saat sopivan koostumuksen muussiin. Sekoita sienet muussin joukkoon ja mausta suolalla.
5. Purjokastike: Pese ja hienonna purjo. Kuullota purjoa voissa kattilassa noin 10-15 minuuttia, varo polttamasta. Sekoita joukkoon kuohukerma ja keitä muutama minuutti. Mausta kastike muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla.