Resepti

Porkkanapihvit sienimuussin ja purjokastikkeen kera

Arvio: 5 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Gluteeniton
Porkkanapihvit sienimuussin ja purjokastikkeen kera

Ainekset

2pktApetit Porkkanapihvejä (à 240g)
Apetit rypsiöljyä (à 500 ml)
Sienimuussi
1kgjauhoisia perunoita
0,5lkantarelleja tai muita sieniä
2rklvoita
2dlmaitoa
suolaa
Purjokastike
1kplpurjo
2rklvoita
2dlkuohukermaa
muskottipähkinää
suolaa
valkopippuria
Koristeluun
tuoretta ruohosipulia silputtuna

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin sienimuussi ja purjokastike. Paista porkkanapihvit öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pihvit sienimuussin, purjokastikkeen ja tuoreen hienonnetun ruohosipulin kera.

2. Sienimuussi: Kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

3. Perunoiden kiehuessa putsaa sienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Paista sienet voissa.

4. Kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois. Muussaa perunat ja sekoita joukkoon voi ja maito. Lisää maitoa sen verran, että saat sopivan koostumuksen muussiin. Sekoita sienet muussin joukkoon ja mausta suolalla.

5. Purjokastike: Pese ja hienonna purjo. Kuullota purjoa voissa kattilassa noin 10-15 minuuttia, varo polttamasta. Sekoita joukkoon kuohukerma ja keitä muutama minuutti. Mausta kastike muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla.