Resepti
Porkkanapullat
Arvio: 3.6 / 5
Saat lisättyä kasviksia lautaselle herkullisesti. Tällä reseptillä valmistat noin 20 herkullista pullaa.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 20 pullaa
Ainekset
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (à 200g) |
5 | dl | maitoa |
2 | pss | kuivahiivaa (à 11g) |
1,5 | tl | suolaa |
1,5 | dl | sokeria |
1 | kpl | kananmunaa |
13 | dl | vehnäjauhoja |
75 | g | voita |
Voiteluun | ||
---|---|---|
kananmunaa | ||
raesokeria |
Valmistusohjeet
1. Sulata porkkanat mikroaaltouunissa ja soseuta.
2. Lisää lämmitetyn maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri, kananmuna ja porkkanasose koko ajan sekoittaen.
3. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella.
4. Laita taikina peitettynä kohoamaan huoneen lämpöön.
5. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, kaada se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pullia ja anna kohota pellillä peitettynä kaksinkertaiseksi.
6. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia.