Resepti
Punajuurihummusleipiä avokadolla
Kokeile vaikka aamiaiseksi ravitsevia punajuurihummusleipiä avokadolla
Valmistusaika:
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
4 viipaletta maalaisleipää | ||
Neito-rypsiöljyä | ||
1 annos punajuurihummusta | ||
1 | kpl | avokado |
1 | rkl | mustia seesaminsiemeniä |
Punajuurihummus | ||
---|---|---|
300 | g | valmiiksi keitettyjä kikherneitä |
1 | kpl | keitetty punajuuri |
0,5 | dl | Neito-rypsiöljyä |
1 | kpl | sitruunan mehu |
1 | kpl | valkosipulinkynsi murskattuna |
1 | rkl | tahinia (eli seesaminsiementahnaa) |
0,5 | tl | paprikajauhetta |
0,5 | tl | suolaa |
ripaus jauhettua mustapippuria | ||
tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna | ||
Neito rypsiöljyä ja sormisuolaa |
Valmistusohjeet
1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä.
2. Kuori ja raasta punajuuri. Laita kikherneet ja punajuuri tehosekoittimeen ja lisää vähitellen Neito-öljyä, jotta saat tasaisen tahnan.
3. Lisää sitruunanmehu, valkosipuli, tahini, paprikajauhe, suola sekä pippuri ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai Neito-öljyä. Jos haluat, lisää silputtua persiljaa. Laita hummus tarjoiluastiaan ja kaada sen päälle loraus Neitö-öljyä ja ripottele muutama ripaus sormisuolaa. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
4. Paahda leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa.
5. Sivele leipäviipaleet öljyllä ja levitä päälle punajuurihummusta.
6. Viipaloi avokado ja asettele leipien päälle. Koristele seesaminsiemenillä.