Resepti

Punajuurihummusleipiä avokadolla

Kokeile vaikka aamiaiseksi ravitsevia punajuurihummusleipiä avokadolla

Valmistusaika:

Annosmäärä: 2 annosta

Vegaaninen
Punajuurihummusleipiä avokadolla

Ainekset

4 viipaletta maalaisleipää
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä
1 annos punajuurihummusta
1kplavokado
1rklmustia seesaminsiemeniä
Punajuurihummus
300gvalmiiksi keitettyjä kikherneitä
1kplkeitetty punajuuri
0,5dlApetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&öljyä
1kplsitruunan mehu
1kplvalkosipulinkynsi murskattuna
1rkltahinia (eli seesaminsiementahnaa)
0,5tlpaprikajauhetta
0,5tlsuolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä ja sormisuolaa

Valmistusohjeet

1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä.

2. Kuori ja raasta punajuuri. Laita kikherneet ja punajuuri tehosekoittimeen ja lisää vähitellen Neito-öljyä, jotta saat tasaisen tahnan.

3. Lisää sitruunanmehu, valkosipuli, tahini, paprikajauhe, suola sekä pippuri ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai Neito-öljyä. Jos haluat, lisää silputtua persiljaa. Laita hummus tarjoiluastiaan ja kaada sen päälle loraus Neitö-öljyä ja ripottele muutama ripaus sormisuolaa. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Paahda leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa.

5. Sivele leipäviipaleet öljyllä ja levitä päälle punajuurihummusta.

6. Viipaloi avokado ja asettele leipien päälle. Koristele seesaminsiemenillä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!