Resepti

Punakampelaa serranokinkulla ja juustotahnalla

Arvio: 4.3 / 5

Juhlava viikonloppuillan ateria

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Punakampelaa serranokinkulla ja juustotahnalla

Ainekset

800gpunakampelafileetä
50gaurinkokuivattuja tomaatteja
1dlsmetanaa
0,5dlraastettua parmesanjuustoa
1sitruunan mehu
100gkinkkua (serrano/prosciutto/parma)
2rklNeito Rypsiöljyä™
2salottisipulia
1valkosipulikynsi
1rklNeito Rypsiöljyä™
1dlvalkoviiniä
dlkanalientä
2dlkermaa
1ruukku basilikaa
3rklApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
1dlmaitoa
1tlsuolaa
2tlvalkopippuria

Valmistusohjeet

1. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne smetanaan. Lisää parmesanjuusto ja tilkka sitruunamehua. Sekoita.

2. Sipaise uunivuoka kasviöljyllä. Aseta kampelafilee kerrallaan leikkuulaudalle nahkapuoli ylöspäin. Laita päälle kinkkuviipale ja levitä päälle täytettä. Rullaa ja nosta uunivuokaan. Kypsennä kalarullia 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Kuori ja kuutioi sipulit. Paista sipulikuutiot kevyesti paistinpannussa kasviöljyssä. Lisää pannulle viini ja anna kiehua vähän aikaa. Lisää kanaliemi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

5. Lisää kerma ja kuumenna, mutta älä keitä. Lisää basilikanlehdet ja pinaatti. Soseuta seos sauvasekoittimella. Siivilöi kastike. Lämmitä kastike juuri ennen tarjoilua, mittaa joukkoon maito ja vaahdota kastike vispilällä tai sauvasekoittimella. Mausta ja tarjoa.