Resepti
Punakampelaa serranokinkulla ja juustotahnalla
Arvio: 4.3 / 5
Juhlava viikonloppuillan ateria
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
800 | g | punakampelafileetä |
50 | g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
1 | dl | smetanaa |
0,5 | dl | raastettua parmesanjuustoa |
1 | sitruunan mehu | |
100 | g | kinkkua (serrano/prosciutto/parma) |
2 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
2 | salottisipulia | |
1 | valkosipulikynsi | |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | dl | valkoviiniä |
dl | kanalientä | |
2 | dl | kermaa |
1 | ruukku basilikaa | |
3 | rkl | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia |
1 | dl | maitoa |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | valkopippuria |
Valmistusohjeet
1. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne smetanaan. Lisää parmesanjuusto ja tilkka sitruunamehua. Sekoita.
2. Sipaise uunivuoka kasviöljyllä. Aseta kampelafilee kerrallaan leikkuulaudalle nahkapuoli ylöspäin. Laita päälle kinkkuviipale ja levitä päälle täytettä. Rullaa ja nosta uunivuokaan. Kypsennä kalarullia 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Kuori ja kuutioi sipulit. Paista sipulikuutiot kevyesti paistinpannussa kasviöljyssä. Lisää pannulle viini ja anna kiehua vähän aikaa. Lisää kanaliemi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
5. Lisää kerma ja kuumenna, mutta älä keitä. Lisää basilikanlehdet ja pinaatti. Soseuta seos sauvasekoittimella. Siivilöi kastike. Lämmitä kastike juuri ennen tarjoilua, mittaa joukkoon maito ja vaahdota kastike vispilällä tai sauvasekoittimella. Mausta ja tarjoa.