Resepti
Puuro Chia-mansikkahillolla ja Neito-sitruunaöljyllä
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
5 | dl | mansikkaa |
1 | rkl | chiansiemeniä |
0,5 | dl | vettä |
Granolaa | ||
Mustikoita | ||
Neito-rypsiöljy sitruunan maku | ||
Lisäksi | ||
---|---|---|
kaurapuuroa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita chia siemenet veden joukkoon joukkoon ja anna turvota noin 15 min. Sekoita välillä. Murskaa mansikat esim. haarukalla. Lisää turvonneet chiansiemenet ja anna hillon vetäytyä noin 2 tuntia. Säilyy noin 3 päivää jääkaapissa.
2. Valmista kaurapuuro ohjeen mukaan. Juuri ennen puuron nauttimista lisää granolaa, mustikoita sekä Neito-sitruunaaöljyä.
3. Vinkki! Voit tehdä chia-mansikkahillon illalla ja jättää yöksi vetäytymään jääkaappiin. Nauti aamiaisella puuron tai jogurtin kera!