Resepti

Raakapatukat

Herkulliset vegaaniset raakapatukat sopivat mainiosti vaikkapa välipalaksi.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Vegaaninen
Raakapatukat

Ainekset

2,5dlcashewpähkinöitä
2,5dlkuivattuja karpaloita
1,5dlsaksanpähkinöitä
2tlkardemummaa
0,5dlkookoshiutaleita
2tlmustikkajauhetta
3rklNeito-rypsiöljyä (maustamaton tai sitruuna)
2rklvettä
ripaus suolaa
Koristeluun
3rklkuivassa pannussa paahdettuja seesaminsiemeniä ja kookoshiutaleita.

Valmistusohjeet

1. Laita pähkinät, karpalot, kardemumma, kookoshiutaleet sekä mustikkajauhe monitoimikoneeseen.

2. Pyöräytä nopeasti jauheeksi, mausta suolalla ja lisää öljy ja vesi.

3. Paina massa leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja ripottele seesaminsiemenet ja kookoshiutaleet päälle, anna jähmettyä jääkaapissa.

4. Leikkaa jähmettynyt massa kahdeksaan patukkaan.

5. Patukat säilyvät parhaiten kylmässä ja ilmatiiviisti pakattuina, mutta ne voi ottaa myös evääksi.