Resepti
Raakapatukat
Herkulliset vegaaniset raakapatukat sopivat mainiosti vaikkapa välipalaksi.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Ainekset
2,5 | dl | cashewpähkinöitä |
2,5 | dl | kuivattuja karpaloita |
1,5 | dl | saksanpähkinöitä |
2 | tl | kardemummaa |
0,5 | dl | kookoshiutaleita |
2 | tl | mustikkajauhetta |
3 | rkl | Neito-rypsiöljyä (maustamaton tai sitruuna) |
2 | rkl | vettä |
ripaus suolaa | ||
Koristeluun | ||
---|---|---|
3 | rkl | kuivassa pannussa paahdettuja seesaminsiemeniä ja kookoshiutaleita. |
Valmistusohjeet
1. Laita pähkinät, karpalot, kardemumma, kookoshiutaleet sekä mustikkajauhe monitoimikoneeseen.
2. Pyöräytä nopeasti jauheeksi, mausta suolalla ja lisää öljy ja vesi.
3. Paina massa leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja ripottele seesaminsiemenet ja kookoshiutaleet päälle, anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Leikkaa jähmettynyt massa kahdeksaan patukkaan.
5. Patukat säilyvät parhaiten kylmässä ja ilmatiiviisti pakattuina, mutta ne voi ottaa myös evääksi.