Resepti

Raikas voileipäkakku

Voileipäkakku on kaikkien juhlahetkien pettämätön suosikki. Tässä reseptissä käytetään runsaskuituista leipää ja täytteenä katkarapuja sekä kirjolohta.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 10 annosta (koko:35*12*12 cm)

Raikas voileipäkakku

Ainekset

1viipaloitu vaalea vuokaleipä
1viipaloitu tumma vuokaleipä
1,5dlmaitoa
Täyte:
1kplApetit lämminsavustettu kirjolohifilee (n. 800 g)
400granskankermaa
0,5tuoretta kurkkua raastettuna
15purjoa silputtuna
1nippu tilliä
1sitruunan mehu
Koristelu:
1prklevittyvää sulatejuustoa (400 g)
1gApetit isoja katkarapuja (170 g)
tilliä
0,5limetti

Valmistusohjeet

1. Täyte: Paloittele ruodoton savukirjolohifilee pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kalapalat, ranskankerma, raastettu kurkku ja purjosilppu. Purista joukkoon sitruunamehu.

3. Kokoaminen: Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja lado tummia leipäviipaleita peräkkäin pitkälle vadille tai laita neljä viipaletta neliön muotoon. Kostutua maidolla ja lisää kerros täytettä. Tee seuraava kerros vaaleasta leivästä. Kostuta ja levitä täytettä. Tee vuorotellen kerroksia tummasta ja vaaleasta leivästä.

5. Kostutus: Kun kakku on sopvian kokoinen, kostuta päällimmäinen leipäkerros ja kääri kakku folioon tai kelmuun. Anna kakun kostua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Voit laittaa kakun päälle vielä kevyen painon, jotta kakku kostuu tasaisesti ja siitä tulee tiivisrakenteisempi.

7. Koristelu: Valuta katkarapujen liemi lävikössä. Päällystä kakku sulatejuustolla ja koristele valutetuilla ravuilla sekä tillillä.. Leikkaa vielä muutama limettiviipale kakun päälle ja kanna kakku pöytään! <h3>Vinkkejä voileipäkakun tekoon:</h3>

8. - lado leipäviipaleet tiililadonnalla eli siten, että sauma tulee peräkkäisissä kerroksissa eri kohtaan, näin kakku pysyy paremmin koossa </br>- lämminsavustettu tai kylmäsavustettu kirjolohifilee sopivat molemmat yhtälailla täytteeseen </br>- valutetut Apetit Maritim katkaravut ja jokiravunpyrstöt sopivat koristelun ohella myös täytteeseen </br>- jos haluat kaksi erilaista täytettä, jätä kurkkuraaste pois savukalatäytteestä ja täytä yksi kerros tsatsikilla </br>- jos haluat täyytteestä täyteläisemmän, korvaa puolet ranskankermasta majoneesilla tai remouladekastikkeella </br>- ranskankerman tilalla voi käyttää yhtä hyvin myös ruoanvalmistujogurttia, turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia tai kermaviiliä </br>- ruohosipulisilppu pysyy paremmin kakun sivuilla, kun kallistat kakkua ja painelet silpun kakun pintaan sormilla </br>- jos leipäviipaleet ovat erikokoisia, voit leikata ja muotoilla niitä: koristelu on helpompaa, kun kakun sivut ovat tasaiset </br>- voileipäkakun ei tarvitse aina olla näin suuri! Täytä yksi vuokaleipä täytteellä lauantai-iltana ja koristele se aamulla sunnuntaibrunssia varten </br>- Samoilla täytteillä saa myös erinomaiset picnic-leivät: pinoa leipäviipaleet pinoon ja anna kostua kuten voilepäikakunkin. Koristelun sijaan leikkaa kolmioleiviksi

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!