Resepti
Rapsakat perunalohkot
Arvio: 4.2 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4-5 annosta
Ainekset
800 | g | perunaa (jauhoinen lajike, esim Rosamunda) |
0,75 | dl | Neito-rypsiöljyä |
ripaus suolaa | ||
ripaus rouhittua mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa perunat lohkoihin.
2. Keitä lohkot suolatussa vedessä 8 minuuttia.
3. Valuta ja anna höyryn kuivattaa lohkoja kattilassa.
4. Lisää kattilaan öljy ja mausteet ja sekoita.
5. Kaada maustetut perunalohkot pellille ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat saaneet väriä ja rapsakan pinnan eli noin 30 minuuttia.
6. Tarjoile majoneesin kera tai lisukkeena lihalle tai kanalle.