Resepti

Rapsakat perunalohkot

Arvio: 4.2 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4-5 annosta

Rapsakat perunalohkot

Ainekset

800gperunaa (jauhoinen lajike, esim Rosamunda)
0,75dlNeito-rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Leikkaa perunat lohkoihin.

2. Keitä lohkot suolatussa vedessä 8 minuuttia.

3. Valuta ja anna höyryn kuivattaa lohkoja kattilassa.

4. Lisää kattilaan öljy ja mausteet ja sekoita.

5. Kaada maustetut perunalohkot pellille ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat saaneet väriä ja rapsakan pinnan eli noin 30 minuuttia.

6. Tarjoile majoneesin kera tai lisukkeena lihalle tai kanalle.