Resepti

Sadonkorjuuvartaat, yrttikastike ja possufilee

Pakastekasvisten valmistaminen onnistuu loistavasti myös vartaissa. Tässä niitä tarjoillaan jogurttisen kastikkeen kera rosmariinilla, valkosipulilla ja BBQ-kastikkeella maustetun porsaanfileen kyytipoikana.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Gluteeniton
Sadonkorjuuvartaat, yrttikastike ja possufilee

Ainekset

2pssApetit Sadonkorjuukasviksia
4portobellosientä
1tlsormisuolaa
puisia varrastikkuja
Kastike:
1munankeltuainen
1rklsinappia
1rklhunajaa
1rklvalkoviinietikkaa
0,5dlauringonkukkaöljyä
3dlruokajogurttia
1ruukku tuoretta basilikaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Possunfilee:
1porsaanfilee
0,5dlNeito Rypsiöljyä™
2rkltuoretta rosmariinia silputtuna
2rklBBQ-kastiketta
2valkosipulinkynttä silputtuna

Valmistusohjeet

1. Ota Apetit Sadonkorjuukasvikset hyvissä ajoin huoneen lämpöön sulamaan. Kasvikset on helpoin pujottaa vartaisiin hieman kohmeisina. Liota puisia varrastikkuja tunti ennen vartaiden kokoamista.

3. Valmista lihalle marinadi ja anna lihan maustua siinä tunti huoneenlämmössä.

5. Valmista kastike. Vispaa keltuaisen joukkoon sinappi, hunaja ja valkoviinietikka. Valuta joukkoon kasviöljy ohuena nauhana seosta samanaikaisesti vispaten. Lisää ruokajogurtti. Silppua joukkoon basilikaa tai muuta mieleistäsi yrttiä. Mausta seos.

7. Lohko sienet. Pujota vihannekset ja sienet vartaisiin, sivele kasviöljyllä.

9. Grillaa lihaa kovalla lämmöllä viitisen minuuttia, jotta sen pinta ruskistuu ja mehevyys säilyy.

11. Alenna grillin lämpö kohtuulliseksi ja lisää kasvisvartaat grilliin. Kääntele lihaa ja vartaita kypsennyksen aikana. Ripottele kypsälle lihalle ja vartaille sormisuolaa ja mustapippuria. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisvartaiden ja yrttikastikkeen kera.