Resepti

Sienibruschetta yrttiöljyllä

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Sienibruschetta yrttiöljyllä

Ainekset

300gsieniä (herkkusieniä, kantarelleja tai portobello- tai siitakesieniä)
1kplpunainen tuore chili
suolaa ja pippuria
0,5kpljuurileipälimppu tai muu vaalea limppu
kplNeito-rypsiöljyä
1 ruukku rucolaa
70gparmesaania
yrttiöljyä (ohje alla)
Yrttiöljy
1dlbasilikan lehtiä
0,5dltuoretta persiljaa
2,5dlNeito-rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1. Viipaloi sienet ja chili ja paista ne Neito-rypsiöljyssä paistinpannulla.

2. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda ne joko uunissa tai paista Neito- rypsiöljyssä paistinpannulla.

4. Lisää sienet ja rucola leipäviipaleiden päälle.

5. Höylää parmesaanijuustoa päälle ja lisää lopuksi itse tehtyä yrttiöljyä.

6. Yrttiöljy:

7. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää yrtit kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti.

8. Nosta yrtit reikälusikalla ja valuta.

9. Sekoita yrtit öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

10. Mausta suolalla ja pippurilla.

11. Kaada ilmatiiviiseen purkkiin tai pulloon. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa noin viikon.