Resepti
Sienibruschetta yrttiöljyllä
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
300 | g | sieniä (herkkusieniä, kantarelleja tai portobello- tai siitakesieniä) |
1 | kpl | punainen tuore chili |
suolaa ja pippuria | ||
0,5 | kpl | juurileipälimppu tai muu vaalea limppu |
kpl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja mieto rypsi-&rapsiöljyä | |
1 ruukku rucolaa | ||
70 | g | parmesaania |
yrttiöljyä (ohje alla) | ||
Yrttiöljy | ||
---|---|---|
1 | dl | basilikan lehtiä |
0,5 | dl | tuoretta persiljaa |
2,5 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja mieto rypsi-&rapsiöljyä |
suolaa ja pippuria |
Valmistusohjeet
1. Viipaloi sienet ja chili ja paista ne Neito-rypsiöljyssä paistinpannulla.
2. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda ne joko uunissa tai paista Apetit Neito rypsi-&rapsiöljyssä paistinpannulla.
4. Lisää sienet ja rucola leipäviipaleiden päälle.
5. Höylää parmesaanijuustoa päälle ja lisää lopuksi itse tehtyä yrttiöljyä.
6. Yrttiöljy:
7. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää yrtit kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti.
8. Nosta yrtit reikälusikalla ja valuta.
9. Sekoita yrtit öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
10. Mausta suolalla ja pippurilla.
11. Kaada ilmatiiviiseen purkkiin tai pulloon. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa noin viikon.