Resepti

Sinappisilakat

Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 hengelle

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Sinappisilakat

Ainekset

400gsilakkafileitä
1,5dletikkaa
1dlvettä
1,5rklsuolaa
Sinappikastike
0,5dlNeito Rypsiöljyä™
0,5dlsinappia (dijon)
0,5tlrouhittuja valkopippureita
3rklsokeria
1dltillisilppua

Valmistusohjeet

1. Poista nahka silakkafileistä repäisemällä. Sekoita etikka, vesi ja suola isossa kulhossa. Kun suola on kunnolla liuennut lisää silakkafileet kulhoon. Sekoita, peitä astia kelmulla ja pane 2–3 tunniksi jääkaappiin.

3. Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta silakkafileet huolellisesti ja pane ne tillisilpun ja kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele tillillä.

5. Vinkki: Jos käytät makeutettua sinappia, vähennä sokerin määrä puoleen.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!