Resepti
Sitruuna-pinaattibroileri
Broilerista saat mehevän ja näyttävän aterian.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | kpl | kokonainen broileri (* |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
1 | sitruunaa | |
1 | ruukku tuoretta timjamia | |
4 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia huoneenlämpöisenä | |
Maustevoi | ||
---|---|---|
4 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
30 | g | voita huoneenlämpöisenä |
2 | valkosipulinkynttä silputtuna | |
1 | ruukku basilikaa silputtuna | |
1 | tl | raastettua sitruunankuorta |
0,5 | tl | pippurisekoitusta rouhittuna |
Vuokaan | ||
2 | valkosipulia | |
1 | sitruuna | |
Tarjoiluun | ||
2 | pss | Apetit Kotimainen Uunivalmis Kermaperunaa |
2 | pss | Apetit Papusekoitusta |
1 | pss | Apetit Papuja |
Valmistusohjeet
1. Tee ensin maustevoi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.
2. Huuhtele sulanut broileri tarvittaessa sekä ulko- ja sisäpuolelta. Kuivaa talouspaperilla. Hiero linnun vatsaan suolaa ja pippuria. Kuori ja lohko sitruuna.
3. Pujota sormi linnun nahkan ja lihan väliin ja työstä nahka irti. Ujuta pinaattivoita päälle nahan alle ympäri lintua.
4. Työnnä sitruunalohkot ja timjaminippu sekä hiukan pinaattivoita linnun vatsaan. Nosta lintu vuokaan tai sido lintu halutessasi napakasti paketiksi paistinarulla.
5. Hiero loppu voi linnun päälle. Pane lintu 225-asteiseen uuniin. Lisää vuokaan halkaistu sitruuna sekä kaksi auki leikattua valkosipulia. Lisää toisessa vuoassa kermaperunat. Kypsennä lintua ja kermaperunoita noin tunti. Lintu on kypsä kun lihan sisälämpötila on vähintään 72 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: työnnä tikku uunikanan reisitaipeeseen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.
6. Höyrytä tarjolle papuja tai papusekoitusta.