Resepti

Sitruunainen fetatahna herneillä

Arvio: 4.3 / 5

Sitruunainen fetatahna herneillä toimii lisukkeena grilliruoalle ja perunalle, sellaisenaan leivän päällä lounaana tai vaikka sormisyötävänä illallis- tai juhlapöydässä. Resepti: Iman ja Leena safkaa (Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas)

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 2-4

Sitruunainen fetatahna herneillä

Ainekset

Fetatahna
150gfetaa
2,5rklkermaa (myös jogurtti, ranskankerma tai muu käy)
0,5sitruunan mehu ja kuori
2oliiviöljyä
0,33tlmustapippuria
tarvittaessa ripaus sormisuolaa
Yrttimarinoidut herneet
1kplkevätsipulin varsi renkaiksi leikattuna
0,5ruukkua basilikaa
0,33ruukkua sitruunamelissaa
0,33ruukkua tilliä
1pssApetit Kotimainen herneitä (pakaste)
1oliiviöljyä
0,25sitruunan mehu
ripaus chilihiutaleita
ripaus sormisuolaa
pari siivua vaaleaa leipää per syöjä hieman paahdettuna

Valmistusohjeet

1. Siirrä feta laakeaan kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja kuori, oliiviöljy, kerma ja mustapippuri. Murskaa haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Voit säädellä tahnan koostumusta lisäämällä kermaa tai sitruunamehua, jos haluat löysempää.

2. Pilko kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Irrota yrttien lehdet varsista, voit halutessasi hienontaa niitä hieman.

3. Kiehauta herneitä kattilassa suolalla maustetussa vähässä vedessä 2 minuutin ajan ja valuta. Jotta herneet pysyvät kauniin vihreinä, jäähdytä ne nopeasti esim. huuhtaisemalla lävikössä kylmän veden alla.

4. Sekoita herneet, yrtit, oliiviöljy, sitruunanmehu ja ripaus sormisuolaa kulhossa.

5. Levitä fetatahna tarjoiluastiaan. Lusikoi herne-yrttiseos tahnan päälle. Viimeistele chilihiutaleilla ja tarvittaessa oliiviöljyllä.

6. Paahda leivät leivänpaahtimessa. Kauho täytettä leipien päälle lusikalla tai syö sellaisenaan muun ruoan lisukkeena, esimerkiksi perunoiden ja grilliruokien kylkiäisenä.