Resepti
Suolaiset pinaattimunkit
Arvio: 2.4 / 5
Tällä reseptillä valmistat noin 12 munkkia.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 12 munkkia
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen pinaattia (à 150g) |
3 | dl | vettä |
1 | pss | kuivahiivaa (à 11g) |
2 | tl | suolaa |
1 | rkl | sokeria |
10 | dl | vehnäjauhoja |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
Paistamiseen | ||
---|---|---|
Apetit Rypsiöljyä | ||
Pinnalle | ||
kuivattuja yrttejä |
Valmistusohjeet
1. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa.
2. Lisää lämpimän veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
3. Lisää öljy, sulatettu pinaatti ja vehnäjauho vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
4. Anna taikinan kohota kulhossa peitettynä huoneen lämmössä noin puolituntia.
5. Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja ja kohota pellillä peitettynä noin 30 minuuttia.
6. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Turvallisinta on käyttää lämpömittaria, niin pystyt seuraamaan lämpötilaa.
7. Paina pallojen keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele rinkelit varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä.
8. Nosta rinkelit reikäkauhalla lautaselle ja pyöritä heti kuivatuissa yrteissä tai siemenissä.
9. Vinkki: Voit pyöritellä munkit esimerkiksi kuivattuissa yrttisekoituksissa, seesaminsiemenissä, chilihiutaleissa tai tuoreissa yrteissä.