Resepti
Suolakeksit
Arvio: 4 / 5
Suolakekseihin saat väriä ja ravintoaineita, kun taikinaan leivotaan herneitä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 5 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g) |
2 | rkl | Neito® Rypsiöljyä tai Apetit-rypsiöljyä |
1 | dl | vettä |
7 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
2 | rkl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
0,25 | tl | paprikajauhetta |
Päälle | ||
---|---|---|
1 | tl | sormisuolaa |
Valmistusohjeet
1. Mittaa tehosekoittajaan kohmeiset herneet, rypsiöljy ja vesi. Jauha seos massaksi. Siirrä massa kulhoon ja lisää loput ainekset.
2. Työstä tasainen taikina, kauli levyksi ja jaa taikinapyörällä kekseiksi. Ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisen uunin yläosassa 5-10 minuuttia.
4. Vinkki! Herneiden jauhaminen ja taikinan teko onnistuu myös monitoimikoneessa leikkuuterällä. Mikäli et omista monitoimikonetta tai tehosekoittajaa, nuiji kohmeiset herneet puunuijalla rikki ja työstä taikina käsin.