Resepti

Suolakeksit

Arvio: 4 / 5

Suolakekseihin saat väriä ja ravintoaineita, kun taikinaan leivotaan herneitä.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 5 annosta

Maidoton Vegaaninen
Suolakeksit

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g)
2rklNeito® Rypsiöljyä tai Apetit-rypsiöljyä
1dlvettä
7dltäysjyvävehnäjauhoja
2rklsokeria
0,5tlsuolaa
0,25tlpaprikajauhetta
Päälle
1tlsormisuolaa

Valmistusohjeet

1. Mittaa tehosekoittajaan kohmeiset herneet, rypsiöljy ja vesi. Jauha seos massaksi. Siirrä massa kulhoon ja lisää loput ainekset.

2. Työstä tasainen taikina, kauli levyksi ja jaa taikinapyörällä kekseiksi. Ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisen uunin yläosassa 5-10 minuuttia.

4. Vinkki! Herneiden jauhaminen ja taikinan teko onnistuu myös monitoimikoneessa leikkuuterällä. Mikäli et omista monitoimikonetta tai tehosekoittajaa, nuiji kohmeiset herneet puunuijalla rikki ja työstä taikina käsin.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!