Resepti

Thaimaalaista papayasalaattia ja friteerattuja kasvispihvejä

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Gluteeniton Vegaaninen
Thaimaalaista papayasalaattia ja friteerattuja kasvispihvejä

Ainekset

2rklApetit rypsiöljyä
0,5pssApetit Kotimainen wok lehtikaali-kasviksia
1kplpapya
100gkeräkaalia
Kastike
4kpltuoretta chiliä
3kplvalkosipulin kynttä
1,5tlsokeria
3rklkalakastiketta
2kpllimen mehua
Lisukkeeksi
1pktApetit Kasvispihvi Asian
Koristeluun
0,5dlsuolapähkinöitä
thaibasilikaa

Valmistusohjeet

1. Kuumennä pannulla öljy ja wokkaa kasviksia noin 4 minuuttia ja jäähdytä.

2. Halkaise papaya, koverra siemenet pois. Poista kuori ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.

3. Halkaise chilit ja koverra siemenet pois. Kuori valkosipulit. Laita kastikkeen kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

4. Yhdistä wok-kasvikset, kastike, papaya, kaalisuikaleet keskenään ja anna maustua kylmässä hetki.

5. Suikaloi hieman sulaneet pihvit ja friteeraa öljyssä 180 °C kunnes ovat rapeita.

6. Paahda suolapähkinät kuumalla kuivalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon.

7. Tarjoa salaatti friteerattujen kasvispihvien kanssa ja koristele thaibasilikalla.