Resepti
Thaimaalaista papayasalaattia ja friteerattuja kasvispihvejä
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen wok lehtikaali-kasviksia |
1 | kpl | papya |
100 | g | keräkaalia |
Kastike | ||
---|---|---|
4 | kpl | tuoretta chiliä |
3 | kpl | valkosipulin kynttä |
1,5 | tl | sokeria |
3 | rkl | kalakastiketta |
2 | kpl | limen mehua |
Lisukkeeksi | ||
1 | pkt | Apetit Kasvispihvi Asian |
Koristeluun | ||
0,5 | dl | suolapähkinöitä |
thaibasilikaa |
Valmistusohjeet
1. Kuumennä pannulla öljy ja wokkaa kasviksia noin 4 minuuttia ja jäähdytä.
2. Halkaise papaya, koverra siemenet pois. Poista kuori ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
3. Halkaise chilit ja koverra siemenet pois. Kuori valkosipulit. Laita kastikkeen kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
4. Yhdistä wok-kasvikset, kastike, papaya, kaalisuikaleet keskenään ja anna maustua kylmässä hetki.
5. Suikaloi hieman sulaneet pihvit ja friteeraa öljyssä 180 °C kunnes ovat rapeita.
6. Paahda suolapähkinät kuumalla kuivalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon.
7. Tarjoa salaatti friteerattujen kasvispihvien kanssa ja koristele thaibasilikalla.