Resepti
Tomaattikastike á la Rantanen familia
Isät kokkaa (Gozy Publishing, 2016) kirjan kirjailijakaksikon Serko Rantanen pitää aina 3 dl:n rasioissa pakastimessa tätä.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
2 | valkosipulinkynttä | |
4 | tomaattia | |
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | tlk | säilyketomaatteja |
1 | l | tomaattipyreetä |
4 | dl | kasvislientä |
1 | rkl | kuivattua basilikaa |
1 | rkl | kuivattua timjamia |
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
1 | rs | Apetit Tuoreksia |
4 | keitettyä pastaa |
Valmistusohjeet
1. Kuullota sipulit kevyesti laakeassa kattilassa oliiviöljyssä. Lisää loput ainekset ja hauduttele miedolla lämmöllä noin kolme tuntia.
2. Aja lopuksi kastike tasaiseksi sauvasekoittimiella. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä rasiallinen tuoreksia pannulla rapeaksi oliiviöljyssä kuumentaen. Kokoa kasviksista, pastasta ja tomaattikastikkeesta maukkaat annokset parmesaaniraasteella viimeisteltäväksi. Pakasta ylimääräinen kastike!