Resepti
Tuplaherneburgerit
Arvio: 5 / 5
Chocochilli-blogin tuplaherneburgerit ovat vegaania street foodia parhaimmillaan. Hernettä on niin pihvissä, kuin tahnassakin.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
200 | g | Apetit Kotimainen Herne |
2 | pientä avokadoa | |
1 | pienen sitruunan mehu | |
3 | rkl | oliiviöljyä |
1 | pkt | Apetit Kasvisjauhispihvejä |
4 | pyöreää ruisleipäviipaletta | |
2 | rkl | vaaleaa tahinia |
6 | kpl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
ituja | ||
saksanpähkinöitä |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin herne-avokadotahna. Sulata herneet mikroaaltouunissa. Soseuta herneet ja avokado tasaiseksi yhdessä sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla.
3. Paista Apetit Kasvisjauhispihvit kasviöljyssä paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
7. Kokoa leivät: Voitele viipaleet tahinilla, lisää reilusti avokado-hernetahnaa ja täytä leivät pihvillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, iduilla ja saksanpähkinöillä.
9. Vinkki! Jos olet allerginen pähkinöille, voit korvata saksanpähkinät esimerkiksi kurpitsansiemenillä.