Resepti

Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke

Arvio: 3 / 5

Uppomunat eli Eggs Benedict on monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke

Ainekset

4kananmunaa
2rklvalkoviinietikkaa
Papu-paprikalisäke
1rklNeito rypsiöljy Mustapippuri™
1paprika
1pssApetit Papuja
Tarjoiluun
0,25tlpaprikajauhetta tai cayennenpippuria
0,5tlsuolaa
0,5tlpippuria
250gaavustettua kirjolohifileetä

Valmistusohjeet

1. Pese paprika, poista kanta ja siemenkota ja leikkaa paprika renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja paista paprikarenkaat siinä kypsiksi. Lisää pannulle jäiset pavut ja jatka kuumennusta, kunnes ne ovat kuumia ja kypsiä.

2. Kuumenna noin kymmenen senttimetrin korkuinen vesimäärä laakeassa paistokasarissa. Lisää joukkoon viinietikka ja kiehauta. Riko munat yksitellen pieneen astiaan ja valuta varovasti kiehuvaan veteen. Keitä vajaat kaksi minuuttia. Nosta munat lisäysjärjestyksessä vedestä reikäkauhalla. Tarkista kypsyys kevyesti sormella painaen. Jatka halutessasi keittämistä hetki. Nosta kypsät uppomunat lautaselle papujen päälle. Mausta ja herkuttele savukalan kera.