Resepti
Uunibataatit paputäytteellä
Arvio: 3.8 / 5
Uunibataatit tuovat piristävää vaihtelua perinteisiin uuniperunoihin.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | bataattia | |
1 | rkl | Apetit Neito Rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | pss | Apetit Papusekoitusta |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | pippuria |
1 | tl | muskottipähkinäjauhetta |
200 | g | cheddarjuustoraastetta |
Valmistusohjeet
1. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu tunti.
2. Koverra bataatinpuolikkaiden sisusta kulhoon. Lorauta paistinpannulle tilkka öljyä ja paista sipuleita sekä papusekoitusta hetki ja lisää ne bataatin joukkoon kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä.
3. Lisää täyteseokseen juustoraaste ja lusikoi seos bataattipuolikkaisiin. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.