Resepti
Uunimunakas perunalla ja kesäkurpitsalla
Arvio: 4.1 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | kpl | kesäkurpitsaa |
Apetit Rypsiöljyä (à 500g) | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen perunasiivut sour cream & onionia (à 500 g) |
8 | kpl | kananmunaa |
1 | dl | kermaa |
0,5 | tl | paprikajauhetta |
1 | tl | suolaa |
0,5 | tl | mustapippuria |
1 | kpl | pieni kesäsipuli varsineen |
1 | kpl | pallo mozzarellaa |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Kuumenna loraus öljyä uuninkestävässä pannussa ja kuullota kesäkurpitsaa pari minuuttia. Lisää perunasiivut ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos pannulle kesäkurpitsojen ja perunoiden joukkoon. Siirrä pannu 200 asteiseen uuniin ja paista 20 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.
3. Hienonna kesäsipuli ja ripottele munakkaan päälle. Revi mozzerella käsin ja levitä palat munakkaan päälle. Tarjoile heti.