Resepti

Uunimunakas perunalla ja kesäkurpitsalla

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Uunimunakas perunalla ja kesäkurpitsalla

Ainekset

1kplkesäkurpitsaa
Apetit Rypsiöljyä (à 500g)
1pssApetit Kotimainen perunasiivut sour cream & onionia (à 500 g)
8kplkananmunaa
1dlkermaa
0,5tlpaprikajauhetta
1tlsuolaa
0,5tlmustapippuria
1kplpieni kesäsipuli varsineen
1kplpallo mozzarellaa

Valmistusohjeet

1. Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Kuumenna loraus öljyä uuninkestävässä pannussa ja kuullota kesäkurpitsaa pari minuuttia. Lisää perunasiivut ja jatka kuullottamista muutama minuutti.

2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos pannulle kesäkurpitsojen ja perunoiden joukkoon. Siirrä pannu 200 asteiseen uuniin ja paista 20 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

3. Hienonna kesäsipuli ja ripottele munakkaan päälle. Revi mozzerella käsin ja levitä palat munakkaan päälle. Tarjoile heti.