Resepti
Uunipaahdetut porkkanat ja tahini-jogurttidippi
Arvio: 5 / 5
Kokoa paahdetusta porkkanasta ja granaattiomenoista värikäs juuresannos.
Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.Valmistusaika:
Annosmäärä: 2-3 annosta
Ainekset
500 | g | porkkanaa |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
suolaa ja mustapippuria | ||
Kastike: | ||
---|---|---|
200 | g | soijajogurttia |
0,5 | dl | tahinia |
1 | rkl | sitruunamehua |
0,25 | tl | suolaa |
mustapippuria | ||
Lisäksi: | ||
kourallinen granaattiomenan siemeniä | ||
korianteria | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Pese ja kuori porkkanat ja pilko ne pitkiksi soiroiksi.
2. Kaada porkkanat uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää kasviöljy ja mausteet. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa.
4. Lisää granaattiomenan siemenet ja silppua porkkanoiden päälle korianteria ja pähkinöitä.