Resepti

Uunipaahdetut porkkanat ja tahini-jogurttidippi

Kokoa paahdetusta porkkanasta ja granaattiomenoista värikäs juuresannos.

Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 2-3 annosta

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Uunipaahdetut porkkanat ja tahini-jogurttidippi

Ainekset

500gporkkanaa
2rklApetit-rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
200gsoijajogurttia
0,5dltahinia
1rklsitruunamehua
0,25tlsuolaa
mustapippuria
Lisäksi:
kourallinen granaattiomenan siemeniä
korianteria
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Pese ja kuori porkkanat ja pilko ne pitkiksi soiroiksi.

2. Kaada porkkanat uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää kasviöljy ja mausteet. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa.

4. Lisää granaattiomenan siemenet ja silppua porkkanoiden päälle korianteria ja pähkinöitä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!