Resepti

Välimerenpiirakka

Arvio: 2.3 / 5

Värikäs piirakka on raikas tarjottava! Ja helppo säilytyksen suhteen. Paista pohja ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua.

Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 6 annosta

Välimerenpiirakka

Ainekset

Pohja
2dlvehnäjauhoja
1dlkaurayynejä
0,5tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
0,5dlApetit-rypsiöljyä
1dlvettä
Täyte
1pktlaadukasta fetaa
200gturkkilaista jogurttia
mustapippuria
suolaa
Vuokaan
voita tai leivontamargariinia
Päälle
7kirsikkatomaattia
pala kurkkua pieninä kuutioina
1rklApetit-rypsiöljyä
0,5punasipuli ohuina viipaleina
6oliivia viipaloituna
tuoreita basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Voitele piirasvuoka. Painele taikina voideltuun piirakkapohjaan. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

3. Työstä fetapala pieniksi muruiksi. Sekoita jogurtti, noin 4/5 fetasta, kasviöljy sekä suola ja pippuri keskenään kulhossa. Levitä seos pohjalle.

4. Jaa kasvikset piiraspohjan päälle. Ripottele viimeiseksi päälle loput fetamurut sekä basilikanlehdet. Tarjoile heti!

Reseptin tuotteet