Resepti
Välimerenpiirakka
Arvio: 2.3 / 5
Värikäs piirakka on raikas tarjottava! Ja helppo säilytyksen suhteen. Paista pohja ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua. Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
Pohja | ||
---|---|---|
2 | dl | vehnäjauhoja |
1 | dl | kaurayynejä |
0,5 | tl | suolaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
0,5 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | dl | vettä |
Täyte | ||
1 | pkt | laadukasta fetaa |
200 | g | turkkilaista jogurttia |
mustapippuria | ||
suolaa | ||
Vuokaan | ||
voita tai leivontamargariinia | ||
Päälle | ||
7 | kirsikkatomaattia | |
pala kurkkua pieninä kuutioina | ||
1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
0,5 | punasipuli ohuina viipaleina | |
6 | oliivia viipaloituna | |
tuoreita basilikan lehtiä |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Voitele piirasvuoka. Painele taikina voideltuun piirakkapohjaan. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
3. Työstä fetapala pieniksi muruiksi. Sekoita jogurtti, noin 4/5 fetasta, kasviöljy sekä suola ja pippuri keskenään kulhossa. Levitä seos pohjalle.
4. Jaa kasvikset piiraspohjan päälle. Ripottele viimeiseksi päälle loput fetamurut sekä basilikanlehdet. Tarjoile heti!