Resepti
Valkosuklaa-kukkakaali-glögikakku
Arvio: 4.2 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 10 annosta
Ainekset
| Kakkupohja | ||
|---|---|---|
| 170 | g | piparkakkuja |
| 80 | g | voita sulatettuna |
| Kakkumassa | ||
| 5 | rkl | vettä |
| 5 | tl | liivatejauhetta |
| 2 | dl | maitoa |
| 3 | dl | vispikermaa |
| 1 | pss | Apetit kukkakaalia (à 250g) |
| 200 | g | valkosuklaata |
| Kakun kiille | ||
| 4 | rkl | vettä |
| 4 | tl | liivatejauhetta |
| 2,5 | dl | glögitiivistettä |
Valmistusohjeet
1. Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Levitä voi-piparisekoitus irtopohja kakkuvuoan pohjalle ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2. Mittaa vesi ja lisää liivatejauho. Anna turvota.
3. Kiehauta maito-kermaseos kattilassa varovasti ja lisää kukkakaalit. Keitä noin 3 minuuttia ja soseuta. Lisää suklaapalat ja kuumenna kunnes suklaat ovat sulaneet. Kuumenna turvotettu vesi-liivateseos mikroaaltouunissa juoksevaksi, lisää kattilaan ja sekoita. Anna seoksen hieman jäähtyä. Kaada massa kakkuvuokaan ja vie jääkaappiin hyytymään. (noin 4 tuntia).
4. Valmista kakun kiille mittaamalla vesi sekä liivatejauhe kuumennuksen kestävään astiaan ja anna turvota hetki. Kuumenna kattilassa glögitiiviste ja lisää mikrossa kuumennettu vesi-liivateseos joukkoon. Anna hieman jäähtyä ettei neste ole liian kuumaa lisättäväksi kakun päälle. Kaada hieman jäähtynyt kiille kakun päälle ja vie jääkaappiin hyytymään.
5. Vinkki: Tee kakku edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti