Resepti

Valkosuklaa-kukkakaali-glögikakku

Arvio: 4.2 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 10 annosta

Valkosuklaa-kukkakaali-glögikakku

Ainekset

Kakkupohja
170gpiparkakkuja
80gvoita sulatettuna
Kakkumassa
5rklvettä
5tlliivatejauhetta
2dlmaitoa
3dlvispikermaa
1pssApetit kukkakaalia (à 250g)
200gvalkosuklaata
Kakun kiille
4rklvettä
4tlliivatejauhetta
2,5dlglögitiivistettä

Valmistusohjeet

1. Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Levitä voi-piparisekoitus irtopohja kakkuvuoan pohjalle ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

2. Mittaa vesi ja lisää liivatejauho. Anna turvota.

3. Kiehauta maito-kermaseos kattilassa varovasti ja lisää kukkakaalit. Keitä noin 3 minuuttia ja soseuta. Lisää suklaapalat ja kuumenna kunnes suklaat ovat sulaneet. Kuumenna turvotettu vesi-liivateseos mikroaaltouunissa juoksevaksi, lisää kattilaan ja sekoita. Anna seoksen hieman jäähtyä. Kaada massa kakkuvuokaan ja vie jääkaappiin hyytymään. (noin 4 tuntia).

4. Valmista kakun kiille mittaamalla vesi sekä liivatejauhe kuumennuksen kestävään astiaan ja anna turvota hetki. Kuumenna kattilassa glögitiiviste ja lisää mikrossa kuumennettu vesi-liivateseos joukkoon. Anna hieman jäähtyä ettei neste ole liian kuumaa lisättäväksi kakun päälle. Kaada hieman jäähtynyt kiille kakun päälle ja vie jääkaappiin hyytymään.

5. Vinkki: Tee kakku edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan.