Resepti

Vegaaninen Raparperikakku

Arvio: 3.6 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 1 kakku

Vegaaninen
Vegaaninen Raparperikakku

Ainekset

Taikina
3,5dlfariinisokeria
2dlApetit Rypsiöljyä
1,5dlkaurajuomaa
5,5dlvehnäjauhoja
0,5dlperunajauhoja
1rklleivinjauhetta
1tlkanelia
1tlkardemummaa
0,5tlsuolaa
5dlraparperia pieninä paloina
vegaanista margariinia ja rypsiöljyä vuoan jauhotukseen
Kuorrutus
200gvegaanista tuorejuustoa
1dltomusokeria
1rklsitruunamehua
1tlvaniljauutetta
Koristeeksi
Koristeeksi mantelirouhetta (ja syötäviä orvokkeja)

Valmistusohjeet

1. Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja kaurajuoma keskenään. Toisessa kulhossa sekoita keskenään kuivat aineet. Pilko raparperi pieniksi paloiksi.

2. Yhdistä rypsiöljyseos ja jauhoseos, älä sekoita sen enempää, kuin on tarpeen. Kääntele joukkoon raparperipalat.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Levitä kakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteessa 45-60 minuuttia vuoan muodosta riippuen. Tarkista kypsyys hammas- tai grillitikulla (tökkää se kakkuun, jos siihen jää taikinaa, on kakku vielä raaka). Anna kakun jäähtyä hetki, kippaa se sitten pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

4. Kuorrutusta varten sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele mantelirouheella ja halutessasi myös syötävillä kukilla.