Resepti

Veriletut

Arvio: 3.6 / 5

Veriletut ovat varsinaista kotivararuokaa.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta, 12 isoa lettua

Gluteeniton
Veriletut

Ainekset

5dlnaudan verta
5dlmaitoa (tai 4 dl maitoa ja 1 dl maustamatonta jogurttia)
3dlruisjauhoja
0,5pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g)
1rklApetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä™
2kananmunaa
1,5tlsuolaa
1tlvalkopippuria rouhittuna
1tlmeiramia
Tarjoiluun:
suomalaisia pakastepuolukoita
2rklsokeria

Valmistusohjeet

1. Sekoita keskenään veri, maito ja jauhot. Anna taikinan turvota vartti.

2. Kuullota sipulikuutiot paistinpannulla rypsiöljyssä.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista seoksesta suuria lettuja rypsiöljyssä keskilämmöllä. Tarjoa kevyesti survotun ja sokeroidun puolukan kanssa.

5. Vinkki! Käytä gluteenittomiin lettuihin ruisjauhon sijaan 1 1/2 dl tattarijauhoa + 1 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)