Resepti
Veriletut
Arvio: 3.6 / 5
Veriletut ovat varsinaista kotivararuokaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta, 12 isoa lettua
Ainekset
5 | dl | naudan verta |
5 | dl | maitoa (tai 4 dl maitoa ja 1 dl maustamatonta jogurttia) |
3 | dl | ruisjauhoja |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g) |
1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä™ |
2 | kananmunaa | |
1,5 | tl | suolaa |
1 | tl | valkopippuria rouhittuna |
1 | tl | meiramia |
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
suomalaisia pakastepuolukoita | ||
2 | rkl | sokeria |
Valmistusohjeet
1. Sekoita keskenään veri, maito ja jauhot. Anna taikinan turvota vartti.
2. Kuullota sipulikuutiot paistinpannulla rypsiöljyssä.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista seoksesta suuria lettuja rypsiöljyssä keskilämmöllä. Tarjoa kevyesti survotun ja sokeroidun puolukan kanssa.
5. Vinkki! Käytä gluteenittomiin lettuihin ruisjauhon sijaan 1 1/2 dl tattarijauhoa + 1 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)