Resepti

Vihikset eli uppopaistetut kasvispiirakat

Arvio: 5 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 8-10

Vegaaninen
Vihikset eli uppopaistetut kasvispiirakat

Ainekset

Taikina
3dlkaurajuomaa
25ghiivaa
1rklsokeria
1tlsuolaa
1rklApetit Rypsiöljyä
7dlhiivaleipäjauhoja
Taikina
0,5dlpuuroriisiä
0,5kplmunakoiso (n. 150 g)
1kplpieni punasipuli
2kplvalkosipulinkynttä
3rklApetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä
0,5dltummaa soijarouhetta
2tlkasvisliemijauhetta
1dlvettä
0,5tlsavupaprikajauhetta
0,5tlmaustepippuria jauheena
suolaa
mustapippuria
Uppopaistamiseen
Apetit Rypsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin taikina. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja rypsiöljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Taikinan kohotessa valmista täyte. Keitä puuroriisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl Valkosipuli-basilika rypsiöljyä pannulla ja paista munakoisoja keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää punasipuli ja valkosipuli ja paista vielä viitisen minuuttia. Lisää 1 rkl Valkosipuli-basilika rypsiöljyä pannulle yhdessä soijarouheen kanssa. Paista hetki sekoitellen. Lisää sitten kasvisliemijauhe ja vesi, anna veden imeytyä soijarouheeseen. Mausta seos savupaprikajauheella, maustepippurilla ja mustapippurilla. Sekoita riisin kanssa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vielä hieman suolaa.

3. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä esimerkiksi lautasen avulla pyöreitä kiekkoja. Jaa täyte kiekoille, kostuta reunat ja paina ne kiinni huolellisesti esimerkiksi haarukan avulla.

4. Kuumenna noin litra rypsiöljyä 170-200 asteiseksi ja uppopaista vihikset yksi tai kaksi kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin viisi minuuttia per vihis. Siirrä hetkeksi talouspaperille ja tarjoile lämpiminä, joko sellaisenaan tai mieluisten lisukkeiden kera.