Resepti
Vuohenjuustopiiras
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
Piirakkapohja | ||
---|---|---|
0,75 | dl | Neito-rypsiöljy |
0,5 | dl | turkkilaista jogurttia |
2 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
1 | dl | vehnäjauhoja |
0,5 | tl | leivinjauhetta |
0,5 | tl | suolaa |
Täyte | ||
3 | kpl | punasipulia varsineen tai 1/2 purjoa |
50 | g | vuohenjuustoa |
3 | kpl | kananmunaa |
200 | g | ranskankermaa |
1 | dl | rasvatonta piimää |
ripaus timjamia | ||
0,5 | tl | suolaa |
mustapippuria | ||
Tarjoiluun | ||
vihreää salaattia |
Valmistusohjeet
1. Pane rypsiöljy, jogurtti, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi leikkuuterällä.
2. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
3. Taputtele taikina piirasvuoan(12 x 35 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Pistele piiraspohja haarukalla ja paista sitä 200 - asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
5. Huuhtele punasipulit ja puolita ne. Mukaan saa tulla hyvä määrä vartta.
6. Jos käytät purjoa, leikkaa osasta pituussuunnassa suikaleita piiraalle ja silppua loppu purjo (noin desilitra silppua).
7. Levitä ensin purjosilppu piiraspohjalle ja levitä päälle suikaleet.
8. Leikkaa vuohenjuustosta kuusi ohutta viipaletta ja jaa ne piiraalle tasaisesti.
9. Sekoita loput aineet ja kaada seos piirakan päälle.
10. Kypsennä piirasta 200 - asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 25 minuuttia.
11. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota piiras vuoasta ja leikkaa paloiksi.
12. Tarjoa vihreän salaatin kera.