Resepti

Vuohenjuustopiiras

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4-6 annosta

Vuohenjuustopiiras

Ainekset

Piirakkapohja
0,75dlNeito-rypsiöljy
0,5dlturkkilaista jogurttia
2dltäysjyvävehnäjauhoja
1dlvehnäjauhoja
0,5tlleivinjauhetta
0,5tlsuolaa
Täyte
3kplpunasipulia varsineen tai 1/2 purjoa
50gvuohenjuustoa
3kplkananmunaa
200granskankermaa
1dlrasvatonta piimää
ripaus timjamia
0,5tlsuolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää salaattia

Valmistusohjeet

1. Pane rypsiöljy, jogurtti, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi leikkuuterällä.

2. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

3. Taputtele taikina piirasvuoan(12 x 35 cm) pohjalle ja reunoille.

4. Pistele piiraspohja haarukalla ja paista sitä 200 - asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

5. Huuhtele punasipulit ja puolita ne. Mukaan saa tulla hyvä määrä vartta.

6. Jos käytät purjoa, leikkaa osasta pituussuunnassa suikaleita piiraalle ja silppua loppu purjo (noin desilitra silppua).

7. Levitä ensin purjosilppu piiraspohjalle ja levitä päälle suikaleet.

8. Leikkaa vuohenjuustosta kuusi ohutta viipaletta ja jaa ne piiraalle tasaisesti.

9. Sekoita loput aineet ja kaada seos piirakan päälle.

10. Kypsennä piirasta 200 - asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 25 minuuttia.

11. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota piiras vuoasta ja leikkaa paloiksi.

12. Tarjoa vihreän salaatin kera.