Resepti
Couscous-kasvissalaatti
Arvio: 3.6 / 5
Ruokaisampi salaattivaihtoehto tuoreilla yrteillä höystettynä. Paras kastike syntyy jogurtista.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | dl | vettä |
0,5 | kasvisliemikuutio | |
2 | dl | couscous-suurimoita |
1 | pss | Apetit Herne-maissi-paprikaa (200 g) |
Vadille | ||
---|---|---|
erivärisiä salaatteja | ||
100 | g | kesäkurpitsaa |
1 | rkl | sileälehtistä persiljaa |
0,5 | rs | kirsikkatomaatteja |
Kastike | ||
2 | dl | turkkilaista jogurttia |
0,5 | tl | rakuunaa |
0,5 | tl | yrttisuolaa |
0,5 | sitruunan mehu | |
mustapippurirouhetta |
Valmistusohjeet
1. Murenna kasvisliemikuution puolikas veteen ja kiehauta se. Lisää suurimot ja nosta kattila liedeltä. Anna suurimoiden hautua kypsäksi kannen alla n. 5 minuuttia. Jäähdytä suurimot hyvin.
2. Lisää joukkoon kuumennettu Herne-maissi-paprikasekoitus ja pieniksi kuutioiksi leikattu kesäkurpitsa.
3. Leikkaa munakoiso siivuiksi pituussuunnassa. Jaa viipaleet tasolle ja ripottele päälle suolaa. Taputtele munakoisoviipaleet kuiviksi 10 minuutin kuluttua ja pariloi ne pannulla tai grillissä raidallisiksi.
4. Asettele salaatinlehdet pediksi laakealle vadille ja kaada sekoitettu salaatti niiden päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla.
5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.