Resepti

Couscous-kasvissalaatti

Arvio: 3.6 / 5

Ruokaisampi salaattivaihtoehto tuoreilla yrteillä höystettynä. Paras kastike syntyy jogurtista.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Couscous-kasvissalaatti

Ainekset

2dlvettä
0,5kasvisliemikuutio
2dlcouscous-suurimoita
1pssApetit Herne-maissi-paprikaa
Vadille
erivärisiä salaatteja
100gkesäkurpitsaa
1rklsileälehtistä persiljaa
0,5rskirsikkatomaatteja
Kastike
1rsruoanvalmistusjogurttia
0,5tlrakuunaa
0,5tlyrttisuolaa
0,5sitruunan mehu
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

1. Murenna kasvisliemikuution puolikas veteen ja kiehauta se. Lisää suurimot ja nosta kattila liedeltä. Anna suurimoiden hautua kypsäksi kannen alla n. 5 minuuttia. Jäähdytä suurimot hyvin.

2. Lisää joukkoon hieman kohmeinen Herne-maissi-paprikasekoitus ja pieniksi kuutioiksi leikattu kesäkurpitsa.

3. Leikkaa munakoiso siivuiksi pituussuunnassa. Jaa viipaleet tasolle ja ripottele päälle suolaa. Taputtele munakoisoviipaleet kuiviksi 10 minuutin kuluttua ja pariloi ne pannulla tai grillissä raidallisiksi.

4. Asettele salaatinlehdet pediksi laakealle vadille ja kaada sekoitettu salaatti niiden päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla.

5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

6. Vinkki! Jos haluat herkun olevan täysin vegaani, käytä kastikkeena jogurtin sijaan mustapippurilla maustettua NEITO™ -rypsiöljyä, hummusta tai guacamolea.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!